Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Salçiçeve u heqim lëkurën dhe i copëtojmë në thërrime.
2.Kërpudhat i vëmë në një tas me ujë të vakët të hidratohen.
3.Qepën e grijmë hollë dhe e skuqim në tenxhere me 30 gr gjalpë.
4.Shtojmë salçiçet dhe kur këto të jenë skuqur, i shuajmë me verë.
5.Hedhim orizin, e skuqim për pak minuta dhe shtojmë kërpudhat dhe pak nga uji i tyre.
6.Shtojmë lëng të valuar sipas nevojës derisa orizi të jetë zier.
7.Pak kohë para se orizi të jetë zier, hedhim shafranin e tretur me pak ujë.
8.Kur orizi të jetë zier, e përziejmë me gjalpin që na ka mbetur dhe djathin parmixhano.
9.E shërbejmë me majdanoz të grirë të freskët.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment