Rizoto me kungull të verdhë dhe parmixhano, receta e ditëve të vjeshtës
2 qepë
4 lugë gjelle vaj ulliri
200 gr oriz i rrumbullakët
200 gr kungull i verdhë
1 thelpi hudhër
500 gr spinaq
500 ml lëng perimesh
4 qepë të njoma
Pak zaferano
30 gr parmixhano
20 gr fara kungulli
Arrë moskat
Kripë
Piper
1.Pastroni qepët dhe i grini në kubikë të vegjël.
2.Në një tigan skuqni gjysmën e qepëve për 1 minutë dhe pastaj shtoni orizin dhe lëngun e perimeve dhe lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë.
3.Qëroni kungullin dhe priteni në kubikë.
4.Pastroni hudhrat, spinaqin dhe qepët e njoma.
5.Vendosni të skuqet pjesa tjetër e qepës, shtoni hudhrën e grirë hollë, copat e kungullit, zaferanon, kripë e piper dhe i lini të ziejnë në zjarr të ngadaltë për disa minuta.
6.Në një tigan tjetër hidhni farat e kungullit dhe i piqni për pak minuta.
7.Hidhni një lugë vaj dhe shtoni qepët e njoma dhe spinaqin.
8.I skuqni së bashku për disa minuta deri sa të thithin të gjithë lëngun. Përzjeni orizin me kungullin dhe përzierjen e spinaqit dhe i spërkasni me djathë parmixhano të grirë imët.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment