Rizoto me kungull të verdhë dhe parmixhano, receta e ditëve të vjeshtës
2 qepë
4 lugë gjelle vaj ulliri
200 gr oriz i rrumbullakët
200 gr kungull i verdhë
1 thelpi hudhër
500 gr spinaq
500 ml lëng perimesh
4 qepë të njoma
Pak zaferano
30 gr parmixhano
20 gr fara kungulli
Arrë moskat
Kripë
Piper
1.Pastroni qepët dhe i grini në kubikë të vegjël.
2.Në një tigan skuqni gjysmën e qepëve për 1 minutë dhe pastaj shtoni orizin dhe lëngun e perimeve dhe lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë.
3.Qëroni kungullin dhe priteni në kubikë.
4.Pastroni hudhrat, spinaqin dhe qepët e njoma.
5.Vendosni të skuqet pjesa tjetër e qepës, shtoni hudhrën e grirë hollë, copat e kungullit, zaferanon, kripë e piper dhe i lini të ziejnë në zjarr të ngadaltë për disa minuta.
6.Në një tigan tjetër hidhni farat e kungullit dhe i piqni për pak minuta.
7.Hidhni një lugë vaj dhe shtoni qepët e njoma dhe spinaqin.
8.I skuqni së bashku për disa minuta deri sa të thithin të gjithë lëngun. Përzjeni orizin me kungullin dhe përzierjen e spinaqit dhe i spërkasni me djathë parmixhano të grirë imët.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment