Ngrohim vajin në një tigan mesatar, kaurdisim kërpudhat për 2-3 minuta, më pas përziejmë kinoan. Duke e mbajtur lëngun e perimeve të ngrohtë në një tigan të veçantë në zjarr të ulët, shtoni një lugë lëngu dhe përzieni derisa të përthithet.
Hidhni orizin dhe përsërisni përsëri me lëngun, derisa të jetë konsumuar i gjithë lëngu dhe orizi dhe kinoa të jenë të buta dhe të gatuara
Hidhni gjethet e trumzës dhe më pas ndajini në katër pjata ose tas. Shërbejeni sipër me parmixhian0 të grirë dhe gjethe rukola.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento