Rizoto me kërpudha dhe trumzë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
1 lugë gjelle vaj ulliri
350 g kërpudha të prera në feta
100 g kinoa
1 l lëng perimesh të nxehtë
175 gr oriz rizoto
1 grusht gjethe trumze
1 grusht parmixhiano të grirë
50g rukola, për t'u shërbyer

Ngrohim vajin në një tigan mesatar, kaurdisim kërpudhat për 2-3 minuta, më pas përziejmë kinoan. Duke e mbajtur lëngun e perimeve të ngrohtë në një tigan të veçantë në zjarr të ulët, shtoni një lugë lëngu dhe përzieni derisa të përthithet.

Hidhni orizin dhe përsërisni përsëri me lëngun, derisa të jetë konsumuar i gjithë lëngu dhe orizi dhe kinoa të jenë të buta dhe të gatuara

   Hidhni gjethet e trumzës dhe më pas ndajini në katër pjata ose tas. Shërbejeni sipër me parmixhian0 të grirë dhe gjethe rukola.

Komento