Risotto me shparg dhe pançetë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
500 kcal për porcion
Oriz për risotto (300 g)
Shparg (200 g, i prerë në copa)
Pançetë (100 g, e prerë në kubikë)
Qepë e vogël (1, e grirë)
Lëng perimesh (1 litër, i ngrohtë)
Verë e bardhë e thatë (100 ml)
Gjalpë (50 g)
Vaj ulliri
Djathë parmixhan i grirë (50 g)
Kripë dhe piper sipas shijes

Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe e gatuajmë për disa minuta.

Hedhim orizin dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet i tejdukshëm. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve, duke e hedhur nga një garuzhde herë pas here dhe duke e përzier vazhdimisht derisa risotto të zbutet, për rreth 18-20 minuta.

Në fund, shtojmë pançetën e skuqur, djathin parmixhan dhe gjalpin, duke e përzier derisa risotto të bëhet kremoze.

Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si një drekë apo darkë elegante.

Komento