Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe e gatuajmë për disa minuta.
Hedhim orizin dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet i tejdukshëm. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve, duke e hedhur nga një garuzhde herë pas here dhe duke e përzier vazhdimisht derisa risotto të zbutet, për rreth 18-20 minuta.
Në fund, shtojmë pançetën e skuqur, djathin parmixhan dhe gjalpin, duke e përzier derisa risotto të bëhet kremoze.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si një drekë apo darkë elegante.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento