Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe e gatuajmë për disa minuta.
Hedhim orizin dhe e përziejmë mirë derisa të bëhet i tejdukshëm. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve, duke e hedhur nga një garuzhde herë pas here dhe duke e përzier vazhdimisht derisa risotto të zbutet, për rreth 18-20 minuta.
Në fund, shtojmë pançetën e skuqur, djathin parmixhan dhe gjalpin, duke e përzier derisa risotto të bëhet kremoze.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si një drekë apo darkë elegante.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento