2 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për të shërbyer
1 qepë, e grirë hollë
300 g panxhar, të grirë
1 thelpi hudhër, e shtypur
175 gr oriz për risotto
100 ml verë të bardhë
600 ml lëng perimesh të nxehtë
50 gr parmixhiano i grirë
½ limon, lëngu dhe lëkura e grirë
40 gr djathë feta i grirë
1 grusht i vogël kopër, për t'u shërbyer (sipas dëshirës)
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni të ziejë. Shtoni gjysmën e lëngut duke e trazuar derisa të përthithet.
Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë, duke e përzier vazhdimisht derisa orizi të jetë al dente. Përzieni parmixhianon dhe lëngun e limonit, duke shtuar pak më shumë lëng për të liruar nëse rizoto duket pak i trashë. Kriposni sipas shijes.
Hidhni fetën dhe lëkurën e limonit dhe koprën, nëse përdorni. Përfundoni me pak vaj ulliri. Të gjitha mbetjet do të ruhen të mbuluara në frigorifer deri në tre ditë. Ngroheni në një tigan mbi nxehtësi të ulët, duke e përzier me pak lëng që të lirohet.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento