Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni të ziejë. Shtoni gjysmën e lëngut duke e trazuar derisa të përthithet.
Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë, duke e përzier vazhdimisht derisa orizi të jetë al dente. Përzieni parmixhianon dhe lëngun e limonit, duke shtuar pak më shumë lëng për të liruar nëse rizoto duket pak i trashë. Kriposni sipas shijes.
Hidhni fetën dhe lëkurën e limonit dhe koprën, nëse përdorni. Përfundoni me pak vaj ulliri. Të gjitha mbetjet do të ruhen të mbuluara në frigorifer deri në tre ditë. Ngroheni në një tigan mbi nxehtësi të ulët, duke e përzier me pak lëng që të lirohet.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento