Pritni imët qepën. Ngrohni 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe gjalpin në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini rreth 7 minuta.
Shtoni bacon dhe skuqeni për 5 minuta të tjera, derisa të fillojë të skuqet.
HAPI 3
Shtoni 300 gr oriz dhe 1 l lëng perimesh të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Përziejini mirë, më pas ulni zjarrin dhe gatuajeni të mbuluar për 15-20 minuta derisa orizi të jetë pothuajse i butë.
Përzieni 100 gr bizele të ngrira, shtoni pak kripë dhe piper dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera, derisa bizelet të jenë gatuar.
Shërbejeni të spërkatur me parmigiano të sapo grirë dhe piper të zi të sapo bluar
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento