Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Pritni imët qepën. Ngrohni 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe gjalpin në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini rreth 7 minuta.
Shtoni bacon dhe skuqeni për 5 minuta të tjera, derisa të fillojë të skuqet.
HAPI 3
Shtoni 300 gr oriz dhe 1 l lëng perimesh të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Përziejini mirë, më pas ulni zjarrin dhe gatuajeni të mbuluar për 15-20 minuta derisa orizi të jetë pothuajse i butë.
Përzieni 100 gr bizele të ngrira, shtoni pak kripë dhe piper dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera, derisa bizelet të jenë gatuar.
Shërbejeni të spërkatur me parmigiano të sapo grirë dhe piper të zi të sapo bluar
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento