Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Hidhini domatet e copëtuara dhe gjysmën e lëngut në një procesor ushqimi dhe përpunojeni derisa të jenë të krijohet një masë uniforme. Hidheni në një tenxhere me lëngun e mbetur, lëreni të ziejë lehtë dhe mbajeni në zjarr të ulët.
Ndërkohë vendosni gjalpin dhe vajin në një tenxhere të madhe dhe ngrohini lehtë derisa gjalpi të shkrihet. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 6-8 minuta derisa të zbutet. Hidhni hudhrën dhe rozmarinën, më pas gatuajeni edhe për 1 min. Shtoni orizin dhe gatuajeni, duke e trazuar, për 1 min.
Filloni të shtoni lëngun e nxehtë dhe përzierjen e domates me garuzhde një e nga një. Lëreni rizoton të gatuhet, duke e përzier shpesh, duke shtuar më shumë lëng ndërsa përthithet. Pasi të keni shtuar gjysmën e lëngut, shtoni domatet qershi. Pas 20-25 minutash, orizi duhet të jetë kremoz dhe i butë, domatet qershi të zbuten dhe i gjithë lëngu duhet të konsumohet.
Mbulojeni dhe lëreni për 1 min, më pas përzieni borzilokun. Shërbejeni të spërkatur me parmigiano dhe piper të zi.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento