Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Hidhini domatet e copëtuara dhe gjysmën e lëngut në një procesor ushqimi dhe përpunojeni derisa të jenë të krijohet një masë uniforme. Hidheni në një tenxhere me lëngun e mbetur, lëreni të ziejë lehtë dhe mbajeni në zjarr të ulët.
Ndërkohë vendosni gjalpin dhe vajin në një tenxhere të madhe dhe ngrohini lehtë derisa gjalpi të shkrihet. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 6-8 minuta derisa të zbutet. Hidhni hudhrën dhe rozmarinën, më pas gatuajeni edhe për 1 min. Shtoni orizin dhe gatuajeni, duke e trazuar, për 1 min.
Filloni të shtoni lëngun e nxehtë dhe përzierjen e domates me garuzhde një e nga një. Lëreni rizoton të gatuhet, duke e përzier shpesh, duke shtuar më shumë lëng ndërsa përthithet. Pasi të keni shtuar gjysmën e lëngut, shtoni domatet qershi. Pas 20-25 minutash, orizi duhet të jetë kremoz dhe i butë, domatet qershi të zbuten dhe i gjithë lëngu duhet të konsumohet.
Mbulojeni dhe lëreni për 1 min, më pas përzieni borzilokun. Shërbejeni të spërkatur me parmigiano dhe piper të zi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento