500 g miell të fortë buke, plus shtesë për pluhurosje
7 g maja me veprim të shpejtë
2 lugë gjelle kripë deti të imët
5 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për enën dhe për t'u shërbyer
1 lugë gjelle kripë deti e shkrifët
¼ tufë e vogël rozmarine, degëza të mbledhura
Hidheni miellin në një tas të madh përzierjeje. Përzieni majanë në njërën anë të miellit dhe kripën e imët në anën tjetër. Pastaj përzieni gjithçka së bashku, kjo ndarje fillestare parandalon që kripa të vrasë majanë.
Hapni një pus në mes të miellit dhe shtoni 2 lugë vaj dhe 350-400 ml ujë të vakët, duke e shtuar gradualisht derisa të keni një brumë pak ngjitës (mund të mos ju nevojitet i gjithë uji). Spërkateni sipërfaqen e punës me miell dhe hidheni brumin mbi të, duke e kruar anash enës. Punojeni për 5-10 minuta derisa brumi juaj të jetë i butë dhe më pak ngjitës. Vendoseni brumin në një tas të pastër, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të qëndrojë për 1 orë derisa të dyfishohet në madhësi.
Lyeni me vaj një tavë drejtkëndore, të cekët (25 x 35 cm). Hidheni brumin në sipërfaqen e punës, më pas shtrijeni për të mbushur tavën. Mbulojeni me një peshqir çaji dhe lëreni për 35-45 minuta të tjera.
Ngroheni furrën në 220C. Shtypni gishtat në brumë për të bërë gropëza. Përzieni së bashku 1½ lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle ujë dhe kripën e grirë dhe hidheni sipër bukës. Shtypni degëzat e rozmarinës në gropëzat e brumit.
Piqeni për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Ndërsa buka është ende e nxehtë, hidhni mbi të 1-2 lugë vaj ulliri. Pritini në katrorë dhe shërbejeni të ngrohtë ose të ftohtë me vaj ulliri shtesë, nëse dëshironi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento