Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Hidheni miellin në një tas të madh përzierjeje. Përzieni majanë në njërën anë të miellit dhe kripën e imët në anën tjetër. Pastaj përzieni gjithçka së bashku, kjo ndarje fillestare parandalon që kripa të vrasë majanë.
Hapni një pus në mes të miellit dhe shtoni 2 lugë vaj dhe 350-400 ml ujë të vakët, duke e shtuar gradualisht derisa të keni një brumë pak ngjitës (mund të mos ju nevojitet i gjithë uji). Spërkateni sipërfaqen e punës me miell dhe hidheni brumin mbi të, duke e kruar anash enës. Punojeni për 5-10 minuta derisa brumi juaj të jetë i butë dhe më pak ngjitës. Vendoseni brumin në një tas të pastër, mbulojeni me një peshqir dhe lëreni të qëndrojë për 1 orë derisa të dyfishohet në madhësi.
Lyeni me vaj një tavë drejtkëndore, të cekët (25 x 35 cm). Hidheni brumin në sipërfaqen e punës, më pas shtrijeni për të mbushur tavën. Mbulojeni me një peshqir çaji dhe lëreni për 35-45 minuta të tjera.
Ngroheni furrën në 220C. Shtypni gishtat në brumë për të bërë gropëza. Përzieni së bashku 1½ lugë gjelle vaj ulliri, 1 lugë gjelle ujë dhe kripën e grirë dhe hidheni sipër bukës. Shtypni degëzat e rozmarinës në gropëzat e brumit.
Piqeni për 20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Ndërsa buka është ende e nxehtë, hidhni mbi të 1-2 lugë vaj ulliri. Pritini në katrorë dhe shërbejeni të ngrohtë ose të ftohtë me vaj ulliri shtesë, nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento