Salca guacamole është përdorur prej shekujsh që nga astekët, të cilët e përgatisnin me pure avokadosh dhe lime. Emri guacamole vjen nga ‘ahuaca mulli’ ku ‘ahuacatl’ tregon frutin e avokados dhe ‘mulli’ sinjifikon salcën. Në rrjedhën e vitit, salca guacamole është pasuruar me domate, erëza, jogurt dhe perime mikse. Le të shohim së bashku recetën origjinale:
2 avokado të pjekura mirë
2 lime (lëngu dhe lëkura)
Kripë e piper
Hapat
Si fillim, duhet të lani dhe thani avokadot, t’i prisni përgjysmë për së gjati dhe t’u hiqni bërthamën.
Grini lëkurën e lime-ve
Prisni në kubikë avokadon dhe vendoseni në frulator ose robot kuzhine
Përziejeni me lëngun e lime dhe shtoni lëkurën;
Përzieni gjithë përbërësit derisa të merrni një salcë të trashë dhe të dendur.
Salca është gati. Mund ta shoqëroni me ‘tacos’ ose ‘tortillas’.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment