Salca guacamole është përdorur prej shekujsh që nga astekët, të cilët e përgatisnin me pure avokadosh dhe lime. Emri guacamole vjen nga ‘ahuaca mulli’ ku ‘ahuacatl’ tregon frutin e avokados dhe ‘mulli’ sinjifikon salcën. Në rrjedhën e vitit, salca guacamole është pasuruar me domate, erëza, jogurt dhe perime mikse. Le të shohim së bashku recetën origjinale:
2 avokado të pjekura mirë
2 lime (lëngu dhe lëkura)
Kripë e piper
Hapat
Si fillim, duhet të lani dhe thani avokadot, t’i prisni përgjysmë për së gjati dhe t’u hiqni bërthamën.
Grini lëkurën e lime-ve
Prisni në kubikë avokadon dhe vendoseni në frulator ose robot kuzhine
Përziejeni me lëngun e lime dhe shtoni lëkurën;
Përzieni gjithë përbërësit derisa të merrni një salcë të trashë dhe të dendur.
Salca është gati. Mund ta shoqëroni me ‘tacos’ ose ‘tortillas’.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment