Ngrohni furrën në 165 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë pjekjeje të thellë.
Bëni bashkë bananet, sheqerin, vezën dhe gjalpin në një tas. Përzieni miellin dhe sodën e bukës së bashku në një tas të veçantë; shtojeni në përzierjen e bananes derisa brumi të jetë uniform. Përzieni kripën në brumë. Derdhni brumin në tavën e përgatitur.
Piqeni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të kekut të dalë e pastër, rreth 1 orë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento