Ngrohni furrën në 165 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë pjekjeje të thellë.
Bëni bashkë bananet, sheqerin, vezën dhe gjalpin në një tas. Përzieni miellin dhe sodën e bukës së bashku në një tas të veçantë; shtojeni në përzierjen e bananes derisa brumi të jetë uniform. Përzieni kripën në brumë. Derdhni brumin në tavën e përgatitur.
Piqeni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të kekut të dalë e pastër, rreth 1 orë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento