Receta më e paparë e qofteve është kjo me spinaq dhe djathë
250 gr spinaq
250 gr rikota
50 gr djathë grana padano
40 gr bukë e thekur e grirë
Vaj ulliri ekstra i virgjër
1 thelpi hudhër
Kripë, piper i zi
Për në sipërfaqe:
1 vezë
Bukë e thekur e grirë
Kripë, piper i zi
1.Për të përgatitur këto qofte, si fillim nxehni vajin së bashku me thelpin e hudhrës, shtoni spinaqin dhe lëreni të kavardiset për 5-6 minuta duke e përzierë shpesh derisa të skuqet mirë.
2.Hiqni hudhrën, më pas transferojeni spinaqin në një enë, shtypeni lehtë me një spatul që t’i hiqni ujin e tepërt dhe lëreni të ftohet. Kur të ftohet, grijeni imët me thikë.
3.Më pas, hidhni rikotën në një enë, (nëse është shumë e ujshme kullojeni pak), pastaj shtoni spinaqin, djathin e grirë, kripë e piper dhe përzieni masën e qofteve.
4.Më tej, për t’u dhënë konsistencë qofteve, shtoni bukën e thekur të grirë dhe vazhdoni përzierjen. Sapo brumi i tyre të jetë gati, formoni toptha të vegjël.
5.Pastaj kalojini një nga një në një pjatë ku keni hedhur vezën e rrahur me pak kripë e piper e më tej në një pjatë ku keni hedhur bukë të grirë të thekur.
6.Më pas vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre.
7.Piqini në 220 gradë për 20 minuta dhe shërbejini të nxehta.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment