1.Lani patatet me gjithë lëkurë dhe vendosini për t’i zierë në një tenxhere me ujë. 2.Pas 10 minutash i hiqni nga zjarri, i hiqni lëkurën dhe filloni t’i shtypni me pirun ose me shtypësen e patateve nëse e keni një të tillë. 3.Pasi t’i keni shtypur, kalojini në një tenxhere dhe vërini në zjarr të ulët. 4.Shtoni dalëngadalë gjalpin dhe qumështin e vluar. 5.I përzieni vazhdimisht me një lugë druri në mënyrë që të merrni një pure homogjene. 6.Nga fundi i shtoni pak kripë e arrë moskat. 7.Sapo pureja të jetë trashur e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni menjëherë. 8.Shoqërimi me filetot e pulës, do të ishte një dyshe e përsosur!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment