1.Vendosni patatet në një enë me madhësi të mesme me ujë të ftohtë. Në një tas të veçantë përzieni së bashku miellin, pluhurin pjekës, kripën dhe piperin.
2.Bashkoni qumështin dhe vezën; përzieni derisa përzierja të jetë e njëtrajtshme. Lëreni përzierjen të qëndrojë për 20 minuta.
3.Nxehni paraprakisht vajin në një tenxhere të madhe ose tigan elektrik në 175 gradë C. Skuqini patatet në vaj të nxehtë derisa të zbuten. Kulloni ato në letra kuzhine.
4.Hidhni peshkun në masën e përgatitur më parë me qumësht dhe vezë, duke e kaluar në të dyja anët dhe vendosini në vaj të nxehtë. Skuqeni derisa peshku të marrë ngjyrë kafe të artë.
5.Nëse është e nevojshme, rritni nxehtësinë për të ruajtur temperaturën (175 gradë C). Kullojeni mirë me letrat e kuzhinës.
6.Skuqini patatet përsëri për 1 deri në 2 minuta për t’i bërë më shumë crispi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento