Receta e supës së veçantë me mish të grirë dhe kos
200 gram mish të grirë
1 karotë, prerë në kubik
2 lugë gjelle miell
1 vezë
1 gotë e gjysmë kos
1 qepë
1 tufë majdanoz
Një dorë nenexhik të freskët
2 lugë gjelle gjalpë
Kripë, piper i zi
1.Në një tigan skuqni gjalpin me qepën e grirë imët. Pas kësaj shtoni mishin e grirë dhe e përzieni herë pas here.
2.Pasi të jetë zverdhur disi shtoni kripë, piper, majdanozin, nenexhikun, karotën dhe 4 gota ujë.
3.E lini supën të ziejë për maksimumi 15 minuta.
4.Në një tas të vogël rrihni vezën, me miellin dhe kosin. I përzieni mirë pasi duhet të bëhet një masë kremoze.
5.Shtojeni masën tek supa dhe e përzieni vazhdimisht.
6.Shërbejeni supën e ngrohtë. Ju bëftë mirë! Shënim: Mos harroni të skuqni një lugë gjelle gjalpë, me pak piper të kuq, për t’ja shtuar supës në pjatë kur e servirni!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment