Receta e supës së veçantë me mish të grirë dhe kos
200 gram mish të grirë
1 karotë, prerë në kubik
2 lugë gjelle miell
1 vezë
1 gotë e gjysmë kos
1 qepë
1 tufë majdanoz
Një dorë nenexhik të freskët
2 lugë gjelle gjalpë
Kripë, piper i zi
1.Në një tigan skuqni gjalpin me qepën e grirë imët. Pas kësaj shtoni mishin e grirë dhe e përzieni herë pas here.
2.Pasi të jetë zverdhur disi shtoni kripë, piper, majdanozin, nenexhikun, karotën dhe 4 gota ujë.
3.E lini supën të ziejë për maksimumi 15 minuta.
4.Në një tas të vogël rrihni vezën, me miellin dhe kosin. I përzieni mirë pasi duhet të bëhet një masë kremoze.
5.Shtojeni masën tek supa dhe e përzieni vazhdimisht.
6.Shërbejeni supën e ngrohtë. Ju bëftë mirë! Shënim: Mos harroni të skuqni një lugë gjelle gjalpë, me pak piper të kuq, për t’ja shtuar supës në pjatë kur e servirni!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment