Receta e sallatës tradicionale ruse

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
6-8 persona
Kalori:
300 kcal për porcion
Patate (4 të mesme, të ziera dhe të prera në kube)
Karrota (2 të mesme, të ziera dhe të prera në kube)
Bizele (200 g, të ziera ose nga konserva)
Kastraveca turshi (4, të prera në kube të vogla)
Vezë të ziera (3, të prera në kube të vogla)
Majonezë (200 g)
Kripë dhe piper sipas shijes
Majdanoz i freskët për dekorim (opsionale)

  1. Përgatitja e përbërësve
    Ziejmë patatet dhe karrotat derisa të zbuten, por pa u bërë shumë të buta. I presim në kube të vogla dhe i vendosim në një tas të madh.
  2. Shtimi i përbërësve të tjerë
    Shtojmë në tas bizelen, kastravecat turshi dhe vezët e ziera. Përziejmë me kujdes për të ruajtur formën e përbërësve.
  3. Kombinimi me majonezën
    Shtojmë majonezën, kripën dhe piperin sipas shijes. Përziejmë lehtë derisa majoneza të mbulojë të gjithë përbërësit.
  4. Dekorimi dhe shërbimi
    E vendosim sallatën në një pjatë servirjeje dhe e dekorojmë me majdanoz të freskët sipas dëshirës. E vendosim në frigorifer për të paktën 30 minuta për t’u ftohur dhe për të bashkuar shijet.

Komento