1.Në një enë bashkoni miellin, kanellën, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën.
2.Ndërkohë në një enë tjetër shtoi sheqerin kaf, sheqerin pluhur dhe vezët. 3.I rrihni mirë me një rrahës elektrik. Teksa i rrihni ngadalë i shtoni vajin vegjetal.
4.Shtoni pak e nga pak miellin që përgatitët më parë. E rrihni vazhdimisht, shtoni rrushin e thatë dhe karotat. Shtoni dhe tulin e ananasit. Vazhdoni ta përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
5.E shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine. E fusni në furrë për 25 minuta, në temperaturë 180 gradë celsius. Keku është gati!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment