Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Portokallit merrini lëngun dhe lëkurën e grini imët.
2.Në një enë shtoni mielin e situr, pluhurin pjekës, lëngun dhe lëkurën e portokallit. I përzieni mirë.
3.Në një enë tjetër rrihni vezët me sheqerin. Tani i shtoni sipër, masën me miell.
4.I trazoni bashkë me mikser elektrik, duke i shtuar gradualisht vajin e lulediellit dhe copëzat e çokollatës.
5.Masën kalojeni në një tavë për ëmbëlsira (tavën e lyeni paraprakisht me pak gjalpë e miell).
6.E fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë.
7.Shijojeni të ngrohtë dhe nëse dëshironi mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment