Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Lyeni me gjalpë një tavë 30 cm dhe parangrohni furrën në 180 gradë. Rrihni vajin me sheqerin e kokosit dhe sheqerin e kanës.
2.Shtoni vezët një nga një, më pas erëzat dhe kripën. Përzieni në një tas miellin, kokosin pluhur, bikarbonatin dhe majanë.
3.Bashkojini bashkë të dy përgatitjet, shtoni dhe karotat dhe përziejini.
4.Hidheni masën në tepsi dhe piqeni për 50 minuta. Lëreni të ftohet dhe lëreni në frigorifer për të paktën dy orë para se t’i përgatisni salcën.
5.Përgatisni salcën kremoze: rrihni gjalpin me djathin kremoz dhe sheqerin pluhur, përziejini mirë. Shtoni qumështin dhe përziejini përsëri.
6.Përhapeni kremin mbi tortën dhe sipër vendosni lajthitë e prera në copëza të mëdha.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment