Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Lajini hithrat në ujë të ftohtë duke përdorur dorashka.
2.Vendosni tenxheren në zjarr dhe kur uji të ketë marrë valë, hidhni hithrat dhe lërini të zihen për 5-10 minuta.
3.Më pas kullojini dhe lërini mënjanë. Sigurohuni që të ruani një gotë lëng nga hithrat e ziera.
4.Vendosni një tigan në zjarr dhe shtoni dy lugë gjelle gjalpë, bashkë me hudhrat.
5.Lërini të gatuhen në temperaturë mesatare deri sa hudhra të lëshojë të gjithë aromën e saj.
6.Më pas hidhni një lugë gjelle miell dhe lërini të kavërdiset për 30 sekonda.
7.Shtoni hithrat dhe lëngun e tyre dhe përziejini.
8.Lërini të valojnë për rreth 10 minuta deri sa lëngjet të kenë avulluar.
9.Në një enë tjetër përzieni qumështin me pak salcë pana, shtoni arrëmyshkun, kripën dhe piperin.
10.Sipër fërgesës, mund të hidhni edhe pak salcë pana dhe servireni menjëherë.
Receta marrë nga Agroweb
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment