Receta e bukës së gatuar me djathë e hudhra do ju shijojë kaq shumë!
100 ml qumësht
1 pako maja e thatë
1 lugë çaji sheqer
1 lugë gjelle gjalpë
1 vezë
240 gram miell
Kripë
Për mbushjen: 1 lugë gjelle gjalpë
1 tufë majdanoz i grirë imët
½ lugë kafe piper i kuq
150 gram djathë picash
1.Në një tas vendosim qumështin e vakët dhe shtojmë në të majanë e thatë, gjalpë ambienti, një kokërr vezë. I përziejmë mirë me një tel dhe shtojmë miellin duke e trazuar mirë me një lugë druri, shtojmë kripën dhe e mbulojmë për 20 minuta.
2Ndërkohë në një tas të vogël vendosim gjalpin në temperaturë ambienti, kripë, dy thelpinj hudhra të grira, majdanozin të grirë shumë imët, një lugë vaj, piperin e kuq, i përziejmë me një pirun dhe e lëmë mënjanë. Djathin e grijmë në rende nga pjesa më e trashë.
3.Në tavolinën e punës spërkasim pak miell dhe vendosim brumin duke i mbledhur anët lehtë me majën e gishtave pasi brumi është shumë i butë.
4.Vendosim një lugë gjelle vaj në pëllëmbën e dorës dhe i lyejmë mirë të dyja pëllëmbët me vaj dhe hapim me duar brumin në formën e një drejtkëndori me trashësi pete 2-3 milimetra.
5.Pasi e keni hapur petën mbusheni me masën e përgatitur. E palosni përgjysmë dhe i shtoni më pas djathin e grirë imët.
6.Më pas e palosni sërish duke e bërë role. E prisni në copa të vogla dhe i radhisni njëra pas tjetrës në një tepsi të vogël rrumbullake.
7.E fusni në furrë për 35 minuta ose derisa të piqet në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment