1.Fiqtë i lani me ujë të rrjedhshëm, e më pas u prisni bishtat me majën e thikës duke hapur një gropëz të vogël.
2.Në këtë mënyrë, fruti i fikut do të përthithë sherbetin dhe në fund të procesit do të vendosni nga një bajame të bardhë aty.
3.Fiqtë e pastruar, i hidhni në një tenxhere me ujë të bollshëm dhe i zieni për 15 minuta. Më pas i kulloni nga uji dhe i vendosni në një enë me ujë të ftohtë.
4.I lini në tenxhere për 24 orë duke u ndërruar ujin për rreth tre herë me qëllim largimin e hidhërimit.
5.Pas këtij procesi, tenxheren me fiqtë e vendosni sërish në zjarr.
6.I lini të ziejnë derisa të marrin ngjyrën e tyre të errët nëse do të përdorni fiq të zinj, apo të gjelbër në rast se do përdorni fiq të gjelbër. Sapo të marrin ngjyrë, i hiqni nga zjarri.
7.Më pas, me kujdes nxirrni fiqtë dhe i shtrydhim ngadalë. Kështu u nxirrni ujin e tepërt e më pas u vendosni në brendësi nga një bajame të vogël.
8.Në mënyrë që të kullojnë gjithë ujin, i vendosni në një letër kuzhine.
9.Në vjim, përgatisni shërbetin duke vendosur në zjarr tenxheren me ujin dhe sheqerin, i trazoni derisa të shkrijë sheqeri.
10.E lini sherbetin të zjejë për 10 minuta. Shtoni barbarozën dhe fiqtë. I lini të ziejnë për 15 minuta.
11.Hiqni tenxheren nga zjarri dhe vendosni një pecetë të pastër sipër saj duke e lënë ashtu për 24 orë, derisa fiqtë të thithin lëngun e sherbetit.
12.Më pas, e vendosni sërish tenxheren në zjarr në mënyrë që shërbeti të trashet.
13.Hidhni lëngun e limonit dhe kontrolloni fiqtë. Në rast se kanë zjerë shumë, i nxirrni me lugë dhe lini të zjejë sherbeti derisa të lidhet.
14.Pasi trashet sherbeti reçeli është gati. Në rast se fiqtë i keni nxjerrë më parë i bashkoni me sherbetin e lidhur.
15.E vendosni reçelin në vazot e sterilizuara. I mbyllni me kapak dhe i ktheni përmbys duke i lënë kështu për 24 orë. Pas kësaj vazot me reçelin kokërr i vendosni në frigorifer.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment