Quinoa dhe qiqra: një pjatë e freskët dhe plot fibra
Për të shijuar quinoan dhe për të përfituar nga benefitet e saj po ju prezantojmë një pjatë të pasur, të gjallë, pa gluten dhe derivate shtazore, të përshtatshme për gjithë familjen.
Përbërësit:
200 gr quinoa
200 gr oriz
100 gr qiqra
Lëngu dhe lëkura e gjysmë limoni
60 gr ullinj jeshil
Një tufëz majdanoz
Një lugë gjelle xhinxher i freskët i grirë
40 ml vaj ulliri e.v
Kripë
Hapat:
Lani qiqrat dhe lërini në ujë për gjithë natën.
Në mëngjes ziejini në ujë të kripur.
Zjeni orizin në një tenxhere dhe quinoan në një tjetër.
Kullojini dhe bashkojini në një enë.
Grini majdanozin dhe xhinxherin dhe shtojini dhe bashkojini te orizi me quinoan.
Shtoni vajin, qiqrat, lëkurën dhe lëngun e limonit.
Përziejini mirë dhe kompletojeni pjatën me ullinjtë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment