Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lani perimet në ujë të bollshëm.
Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore.
Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes.
Vini në zjarr një tenxhere të mbushur deri në gjysmë me ujë dhe shtoni të gjitha copëzat e karrotave dhe patateve që pretë më parë.
Lërini ato të ziejnë për disa minuta, derisa të shikoni që janë zbutur plotësisht.
Pasi t’i hiqni nga tenxherja kalojini në mikser në mënyrë që t’i shtypni derisa të marrin formën e puresë dhe më pas shtoni edhe gjizën.
Kujdesuni që gjiza te jetë pa kripë, por nëse nuk ju gjendet në shtëpi dhe do të përdorni atë me kripë kini kujdes me sasinë e kripës që do t’i hidhni në fund.
Shtoni pak nga pak djathin e grirë, thërrimet e bukës, pak kripë nëse është nevoja, pak rozmarinë dhe sherebelë.
Sipas dëshirës ju mund të shtoni edhe pak piper të zi brenda qofteve tuaja teksa vazhdoni me përzierjen e të gjithë masës së krijuar.
Nëse brumi i qofteve është shumë i lëngshëm mund të shtroni edhe pak thërrime buke të thekur, pasi është e rëndësishme që në fund të përfitoni një masë të trashë.
Më pas me anë të një luge merrni masat e qofteve që nuk duhet të jenë më të mëdha se një kokërr arre dhe shtrojini në një tavë mesatare.
Kujdesuni që tavën e pjekjes ta shtroni paraprakisht me letër furre në mënyrë që qoftet të mos digjen apo ngjiten.
Vendosini të piqen për 15 minuta në temperaturë 170-180 gradë, derisa të marrin pamje të artë.
Pasi të shikoni që janë gati nxirrini nga furra dhe shërbejini të ngrohta apo edhe të ftohta sipas dëshirës.
Ju bëftë mirë!
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento