2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë.
3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të madhe.
4.Mbuloni patatet me rreth 6 gota dhe marinoni me kripë, mbuloni tenxheren dhe vendoseni në zjarr. Pas rreth 30 minutash, kontrolloni nëse patatet janë të buta, pastaj kullojini në një kullesë.
5.Në një tas të madh, hidhni patatet e ziera dhe shtypini që të bëhen pure, pastaj ngadalë shtoni gjalpë, panën dhe hudhrën.
6.Shtoni uthullën balsamike, kripë dhe dekorojeni me majdanoz.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento