2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë.
3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të madhe.
4.Mbuloni patatet me rreth 6 gota dhe marinoni me kripë, mbuloni tenxheren dhe vendoseni në zjarr. Pas rreth 30 minutash, kontrolloni nëse patatet janë të buta, pastaj kullojini në një kullesë.
5.Në një tas të madh, hidhni patatet e ziera dhe shtypini që të bëhen pure, pastaj ngadalë shtoni gjalpë, panën dhe hudhrën.
6.Shtoni uthullën balsamike, kripë dhe dekorojeni me majdanoz.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento