2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë.
3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të madhe.
4.Mbuloni patatet me rreth 6 gota dhe marinoni me kripë, mbuloni tenxheren dhe vendoseni në zjarr. Pas rreth 30 minutash, kontrolloni nëse patatet janë të buta, pastaj kullojini në një kullesë.
5.Në një tas të madh, hidhni patatet e ziera dhe shtypini që të bëhen pure, pastaj ngadalë shtoni gjalpë, panën dhe hudhrën.
6.Shtoni uthullën balsamike, kripë dhe dekorojeni me majdanoz.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento