Pure patatesh me hudhër, e thjeshtë dhe plot shije

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
7-8 persona
Kalori:
150
Vaj ulliri ekstra i virgjër
1 kokërr hudhër
3 kg patate të qëruara dhe copëtuara
Kripë
1 1/2 shkopinj gjalpë, i shkrirë
1 filxhan krem pana
2 lugë uthull balsamike
1 lugë majdanoz të freskët të copëtuar, për dekor

1.Ngroheni furrën në 200 °C.

2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë.

3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të madhe.

4.Mbuloni patatet me rreth 6 gota dhe marinoni me kripë, mbuloni tenxheren dhe vendoseni në zjarr. Pas rreth 30 minutash, kontrolloni nëse patatet janë të buta, pastaj kullojini në një kullesë.

5.Në një tas të madh, hidhni patatet e ziera dhe shtypini që të bëhen pure, pastaj ngadalë shtoni gjalpë, panën dhe hudhrën.

6.Shtoni uthullën balsamike, kripë dhe dekorojeni me majdanoz.

7.Shërbejeni menjëherë.

Komento