Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë. Mbulojeni dhe vendoseni tenxheren të ziejë në zjarr mesatar dhe ziejini mollët në avull për 10-12 minuta ose derisa të zbuten shumë.
Transferojini në një blender. Përziejini derisa të jetë bërë një masë homogjene, duke shtuar 1 lugë gjelle ujë çdo herë derisa të arrini konsistencën e dëshiruar. (Zakonisht nuk do t’ju duhen më shumë se 2 ose 3.)
Shtyp bananen me pirun derisa të bëhet krem. Shto tërshërën, vajin/gjalpin dhe kanellën (nëse do). Përzieji mirë derisa të krijohet një masë homogjene. Me duar të lagura formo toptha ose shtypi si biskota të vogla. Vendosi në një tavë...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
Komento