Pure me mollë, e preferuara e bebave

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
3 mollë mesatare
1 majë luge kanellë

Lani dhe thani mollët .

Qërojini dhe hiqni lëkurën.

Pritini mollët në kubikë, duke e hedhur thelbin.

Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë. Mbulojeni dhe vendoseni tenxheren të ziejë në zjarr mesatar dhe ziejini mollët në avull për 10-12 minuta ose derisa të zbuten shumë.

Transferojini në një blender. Përziejini derisa të jetë bërë një masë homogjene, duke shtuar 1 lugë gjelle ujë çdo herë derisa të arrini konsistencën e dëshiruar. (Zakonisht nuk do t’ju duhen më shumë se 2 ose 3.)

Shtoni një majë luge kanellë nëse dëshironi.

Lëreni të ftohet pak dhe ruajeni ose shërbejeni.

Komento