Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë. Mbulojeni dhe vendoseni tenxheren të ziejë në zjarr mesatar dhe ziejini mollët në avull për 10-12 minuta ose derisa të zbuten shumë.
Transferojini në një blender. Përziejini derisa të jetë bërë një masë homogjene, duke shtuar 1 lugë gjelle ujë çdo herë derisa të arrini konsistencën e dëshiruar. (Zakonisht nuk do t’ju duhen më shumë se 2 ose 3.)
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Komento