Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Një bashkim shijesh dhe aromash që e bën mishin delikat të pulës të vijë ndryshe në tryezat tona, falë vetive të erëzave të ndryshme, limonit e hudhrës
Përgatisni si fillim marinaturën. Shtypni thelpinjtë e hudhrave dhe qërojini. Pritini në feta, vendosini në një enë dhe bashkojini me degët e rozmarinës të lara e të thara mirë, lëngun e një limoni, dy lugë vaj dhe limonin tjetër të prerë në feta të holla, më pas përziejini mirë.
Merrni pulën dhe priteni në copa. Kalojini mirë copat tek marinatura e përgatitur, mbulojeni enën me qese kuzhine dhe lëreni për 3-4 orë në frigorifer, duke i rrotulluar copat herë pas here.
Ndisni skarën gjysmë ore para se të piqni pulën. Hiqini copat nga frigoriferi dhe kalojini në skarë. Piqeni për një orë duke i rrotulluar copat me një pincë dhe herë pas here, me një degë rozmarine, lyejini copat me marinaturën e mbetur për t’i mbajtur të buta. Hidhini kripë dhe shërbejeni me perime skare.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment