Sugjerojmë:

Puding me çokollatë të zezë për të dashurit tuaj!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
3 persona
Kalori:
798
60 gr gjalpë, plus shtesë
2 lugë pluhur kakao
100 gr 70% çokollatë e zezë
2 vezë
100 gr sheqer pluhur
1/2 lugë pluhur malt
Për kremin:
100 ml krem ëmbëlsirash
2 lugë sheqer
1 lugë pluhur malt
Për servirje:
9 bonbone cokollate të grimcuar
3 qershi akulli, të prera në gjysmë
1 lugë fëstëk të kripura të copëtuara

1.Hidhni 3 lugë gjalpë me kakao dhe lëreni mënjanë.

2.Nxehni furrën në 200 gradë C dhe shkrini gjalpin me çokollatën me banjomari.

3.Në një tas të veçantë, tundni së bashku vezët dhe sheqerin derisa të bëhen të njëtrajtshme  dhe me gëzof, pastaj tundni përzierjen e çokollatës me pluhurin e maltit dhe një majë luge kripë.

4.Ndani përzierjen në enë të vogla pjekje dhe  dhe piqini për 14 – 18 minuta për një buding.

5.Hiqeni nga furr dhe shërbejeni të ngrohtë tani, ose lëreni të ftohet pak.

6.Përzieni bashkë kremin, sheqerin dhe pluhurin e maltit deri sa të bëhet masa kremoze.

7.Kthejini me kujdes pudingat në pjata, më pas hidhini sipër kremin, qershitë dhe fëstikët.

Komento