1.Në një tas të madh bashkoni miellin, me pluhurin pjekës, kripën dhe sheqerin.
2.Në një tas tjetër bashkoni qumështin, vezën, rikotën, lëkurën e limonit dhe lëngun e limonit. I përzieni në fund të dyja masat së bashku derisa të homogjenizohen.
3.Merrni një tigan dhe shkrini 1 lugë gjelle gjalpë.
4.Merrni një garuzhde nga masa e petullave dhe e lini të skuqet për 2-3 minuta nga secila anë.
5.Kështu veproni deri në fund dhe më pas i shërbeni sipër petullat me shurup panje dhe mjedra të freskëta. Ju bëftë mirë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment