Për të lëpirë gishtat: Gjoks pule me salcë limoni dhe rozmarinë
2 gjokse pule pa lëkurë
Kripë dhe piper i zi
1 lugë gjelle vaj kanola
1 filxhan lëng pule
1 1/2 lugë çaji xhelatinë pluhur
1 qepë jeshile, e grirë
1 lugë gjelle gjethe të freskëta rozmarine të grirë
1 copë lëkurë limoni të qëruar plus 1 1/2 lugë gjelle lëng të freskët nga 1 limon
2 lugë gjalpë të pakripur
2 lugë çaji salcë soje
1. Ngrohni furrën në 220 ° C.
2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper.
3.Hidhni pak vaj në një tigan dhe shtoni gjokset e pulës të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 6 minuta.
4.Pas kësaj transferojeni tiganin në furrë.
5.Ndërsa gjokset e pulës piqen, në një enë shtoni lëngun e pulës dhe spërkateni me xhelatinë sipër.
6.Gatuajeni mishin rreth 7 – 12 minuta. Hiqeni tiganin nga furra dhe transferojeni pulën në një dërrasë prerëse. Lërini mënjanë për të pushuar ndërsa bëni gati salcën.
7.Lëreni 1 lugë gjelle yndyrë nga gatimi i mishit në tigan dhe vëndoseni sërish tiganin në zjarr.
8.Shtoni qepën dhe rozmarinë dhe gatuajeni, duke e përzier, derisa të zbutet rreth 30 sekonda.
9.Shtoni lëngun e pulës dhe përzierjen e xhelatinës dhe lëkurën e limonit dhe gatuajeni duke gërryer copat e skuqura nga fundi i tiganit me një lugë druri.
10.Vazhdoni gatimin në nxehtësi të lartë derisa salca të zvogëlohet me rreth dy të tretat, 5 – 8 minuta.
11.Shtoni më tej gjalpin, salcën e sojes dhe lëng limoni dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.
12.Prisni gjokset e pulës në tre pjesë dhe transferojeni në pjata individuale për servirje.
13.Hidhuni sipër salcën dhe shtojini me kripë dhe piper për shije.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment