Për të lëpirë gishtat: Gjoks pule me salcë limoni dhe rozmarinë
2 gjokse pule pa lëkurë
Kripë dhe piper i zi
1 lugë gjelle vaj kanola
1 filxhan lëng pule
1 1/2 lugë çaji xhelatinë pluhur
1 qepë jeshile, e grirë
1 lugë gjelle gjethe të freskëta rozmarine të grirë
1 copë lëkurë limoni të qëruar plus 1 1/2 lugë gjelle lëng të freskët nga 1 limon
2 lugë gjalpë të pakripur
2 lugë çaji salcë soje
1. Ngrohni furrën në 220 ° C.
2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper.
3.Hidhni pak vaj në një tigan dhe shtoni gjokset e pulës të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 6 minuta.
4.Pas kësaj transferojeni tiganin në furrë.
5.Ndërsa gjokset e pulës piqen, në një enë shtoni lëngun e pulës dhe spërkateni me xhelatinë sipër.
6.Gatuajeni mishin rreth 7 – 12 minuta. Hiqeni tiganin nga furra dhe transferojeni pulën në një dërrasë prerëse. Lërini mënjanë për të pushuar ndërsa bëni gati salcën.
7.Lëreni 1 lugë gjelle yndyrë nga gatimi i mishit në tigan dhe vëndoseni sërish tiganin në zjarr.
8.Shtoni qepën dhe rozmarinë dhe gatuajeni, duke e përzier, derisa të zbutet rreth 30 sekonda.
9.Shtoni lëngun e pulës dhe përzierjen e xhelatinës dhe lëkurën e limonit dhe gatuajeni duke gërryer copat e skuqura nga fundi i tiganit me një lugë druri.
10.Vazhdoni gatimin në nxehtësi të lartë derisa salca të zvogëlohet me rreth dy të tretat, 5 – 8 minuta.
11.Shtoni më tej gjalpin, salcën e sojes dhe lëng limoni dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.
12.Prisni gjokset e pulës në tre pjesë dhe transferojeni në pjata individuale për servirje.
13.Hidhuni sipër salcën dhe shtojini me kripë dhe piper për shije.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment