Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Marrim patëllxhanët, i lajmë dhe i presim duke hequr pjesën e tulit nga brenda.
I lyejmë me vaj, kripë dhe piper dhe i futim për pak minuta të piqen në furrë.
Ndërkohë përgatitim salcën me kos.
Të gjithë përbërësit për salcën i futim në një enë, kos , hudhër, lëng limoni, qimnon, tahin, kripë dhe piper.
I përziejmë të gjithë përbërësit deri sa të krijohet një masë homogjene.
Pastaj nxjerrim nga furra patëllxhanët dhe i vendosim në një pjatë.
Sipër hedhim salcën e përgatitur dhe e zbukurojmë pjatën me majdanoz, menexhik dhe piper të zi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento