Patate të ëmbla, vezë dhe bacon: një nga recetat më ‘cool’ të momentit
Quhet ‘Hash bacon dhe vezë e skuqur’, por përbërësi që bën diferencën në këtë pjatë është patatja e ëmbël. Kjo recetë vjen nga Kalifornia dhe është shumë e thjeshtë për t’u përgatitur:
Përbërësit:
300 gram patate të ëmbla
40 gram qepë
2 gram piper i kuq djegës
30 gram bacon krokante
1 vezë
rozmarinë
vaj ulliri ekstra i virgjër
Përgatitja:
Zieni patatet e ëmbla përreth 30 minuta. Lërini të ftohen. Pritini në copa. Vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furri.
Pastroni qepën, priteni në copa dhe hidheni mbi patatet e ëmbla. Grini rozmarinën e freskët dhe shtoni edhe përbërësit e tjerë. Në fund shtoni vajin e ullirit dhe piper të kuq të ëmbël dhe trazojini. Në fund spërkateni përsëri me pak piper të ëmbël.
Përgatisni furrën në 200 gradë dhe piqini për 20 minuta. Në fund patatet e ëmbla duhet të jenë pak krokante, por jo të thara.
Skuqni copat e bacon në tigan për 5 minuta. Shtojini tek patatet e ëmbla.
Tek po i njëjti tigan skuqni vezën dhe vendoseni në qendër të patateve.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment