Patate dumplings. Recetë tradicionale që vjen nga Irlanda
6 patate
1 qepë
120 gr miell
2 vezë
Pak lëng mishi
2 l brodo perimesh
1 tufë majdanoz
5 feta bukë
Kripe
1.Hiquni koren fetave të bukës dhe vendosini në një tas me ujë të ftohtë.
2.Ndërkohë qëroni qepën dhe grijeni imët, merrni majdanozin, lajeni, thajeni dhe grijeni dhe atë.
3.Qëroni patatet, lajini dhe grijini me një grirëse patatesh. Pastaj kalojini në mikser për t’u hequr amidonin e tepërt dhe përziejini me bukën e shtrydhur, 2 vezë, qepën e grirë, një lugë majdanoz të grirë, pak kripë dhe miellin. Punojini përbërësit derisa të përftoni një brumë homogjen.
4.Merrni me lugë pjesë të vogla nga brumi, në madhësinë e një arre dhe jepuni formë ovale.
5.Pasi t’i keni mbaruar të gjitha, hidhini në brodon e perimeve që e keni vënë të vlojë.
6.Mbulojini me kapak dhe ziejini për 10 minuta.
7.Kullojini njoki-t, hidhuni lëngun e mishit dhe shërbejini.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment