Patate dumplings. Recetë tradicionale që vjen nga Irlanda
6 patate
1 qepë
120 gr miell
2 vezë
Pak lëng mishi
2 l brodo perimesh
1 tufë majdanoz
5 feta bukë
Kripe
1.Hiquni koren fetave të bukës dhe vendosini në një tas me ujë të ftohtë.
2.Ndërkohë qëroni qepën dhe grijeni imët, merrni majdanozin, lajeni, thajeni dhe grijeni dhe atë.
3.Qëroni patatet, lajini dhe grijini me një grirëse patatesh. Pastaj kalojini në mikser për t’u hequr amidonin e tepërt dhe përziejini me bukën e shtrydhur, 2 vezë, qepën e grirë, një lugë majdanoz të grirë, pak kripë dhe miellin. Punojini përbërësit derisa të përftoni një brumë homogjen.
4.Merrni me lugë pjesë të vogla nga brumi, në madhësinë e një arre dhe jepuni formë ovale.
5.Pasi t’i keni mbaruar të gjitha, hidhini në brodon e perimeve që e keni vënë të vlojë.
6.Mbulojini me kapak dhe ziejini për 10 minuta.
7.Kullojini njoki-t, hidhuni lëngun e mishit dhe shërbejini.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment