Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Lani e pastroni mirë perimet dhe vendosini të ziejnë për rreth 20 minuta.
2.Në një enë hidhni vezët dhe rrihini duke shtuar pak nga pak qumështin dhe djathin.
3.Shtojmë gjithashtu edhe perimet e ziera dhe i trazojmë vazhdimisht.
4.U shtojmë sipas dëshirës kripë e piper për shije dhe i përziejmë mirë.
5.Në një tavë me pak vaj ulliri shtroni masën e krijuar dhe nivelojeni.
6.Sipër hidhni djathi e grirë dhe pak vaj dhe futeni në furrë të piqet.
7.Lëreni të piqet në 200 gradë për rreth 30 minuta.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment