Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të njëjtën kohë, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë në mënyrë që salca dhe makaronat të mbarojnë në të njëjtën kohë.
Hidhni makaronat në ujë të vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit; rreth 9-12 minuta.
Kulloni makaronat. Nxirrni perimet nga furra dhe nxirrni thelpinjtë e hudhrës nga lëkura e tyre. Grini hudhrën në anën e enës dhe përziejeni nëpër perime. Hidhni makaronat dhe përzieni gjithçka së bashku, hidhini pak borzilok. Vendoseni në dy tasa dhe shërbejeni me parmixhiano të grirë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento