Pasta me ton dhe limon

Veshtiresia
E lehte
Gati për:
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
350 g makarona guaska
200 g bishtaja të prera në gjysmë
200 g ton në vaj
lëkura e grirë e një limoni
1 lugë e madhe kaperi
1 lugë kafe fara speci djegës
vaj ulliri për spërkatje

Ziejini makaronat në ujë të vluar me kripë për 8 minuta. Shtoni bishtajat dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera derisa makaronat dhe fasulet të jenë thjesht të buta.

Ndërkohë hidhni tonin dhe vajin e tij në një tas dhe shtojini peshkun duke i mbajtur copat të mëdha. Hidhni në të lëkurën e limonit, kaperin, specin djegës dhe shumë kripë e piper.

Kulloni makaronat dhe fasulet, kthejini në tigan dhe trazojini me masën e tonit. Shtoni pak vaj ulliri.

Komento