1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit. 2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë. 3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë skuqur mjaftueshëm i hiqni dhe i lini mënjanë. 4.Në po të njëjtin tigan shtoni qumështin dhe e përzieni vazhdimisht duke e ulur nivelin e nxehtësisë. 5.Shtoni sërish kripë e piper. 6.Tani shtoni linguinit (që duhet ti keni gjysmë zierë më parë). 7.I përzieni mirë dhe i lini për 7-9 minuta. 8.Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shtoni sipër karkalecat dhe djathin parmixhano. 9.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Shërbejeni menjëherë me pak borzilok të freskët sipër!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment