Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Vini një tenxhere me ujë të kripur të vlojë dhe vendosni një avullore (ose kullesë) mbi ujë. Ziejini mashurkat, shpargujt dhe bizelet deri sa të zbuten në avull, më pas lërini mënjanë. Ziejini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.
Ndërkohë, skuqni preshin butësisht në vaj dhe gjalpë për 5 minuta ose derisa të zbuten. Shtoni kosin grek tek preshi dhe ngroheni me shumë butësi, duke e përzier vazhdimisht që të mos ndahet. Shtoni erëzat dhe perimet e ziera në avull me një spërkatje nga uji i makaronave për ta holluar.
Kulloni makaronat dhe i përzieni në salcë. Shërbejeni të spërkatur me djathë dhe me pak vaj ulliri shtesë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento