1 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për të shërbyer
1 lugë gjelle gjalpë
200 ml kos grek
Erëza të freskëta të grira (nenexhik, majdanoz dhe qepë të njoma)
parmixhano i grirë
Vini një tenxhere me ujë të kripur të vlojë dhe vendosni një avullore (ose kullesë) mbi ujë. Ziejini mashurkat, shpargujt dhe bizelet deri sa të zbuten në avull, më pas lërini mënjanë. Ziejini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.
Ndërkohë, skuqni preshin butësisht në vaj dhe gjalpë për 5 minuta ose derisa të zbuten. Shtoni kosin grek tek preshi dhe ngroheni me shumë butësi, duke e përzier vazhdimisht që të mos ndahet. Shtoni erëzat dhe perimet e ziera në avull me një spërkatje nga uji i makaronave për ta holluar.
Kulloni makaronat dhe i përzieni në salcë. Shërbejeni të spërkatur me djathë dhe me pak vaj ulliri shtesë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento