1 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për të shërbyer
1 lugë gjelle gjalpë
200 ml kos grek
Erëza të freskëta të grira (nenexhik, majdanoz dhe qepë të njoma)
parmixhano i grirë
Vini një tenxhere me ujë të kripur të vlojë dhe vendosni një avullore (ose kullesë) mbi ujë. Ziejini mashurkat, shpargujt dhe bizelet deri sa të zbuten në avull, më pas lërini mënjanë. Ziejini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.
Ndërkohë, skuqni preshin butësisht në vaj dhe gjalpë për 5 minuta ose derisa të zbuten. Shtoni kosin grek tek preshi dhe ngroheni me shumë butësi, duke e përzier vazhdimisht që të mos ndahet. Shtoni erëzat dhe perimet e ziera në avull me një spërkatje nga uji i makaronave për ta holluar.
Kulloni makaronat dhe i përzieni në salcë. Shërbejeni të spërkatur me djathë dhe me pak vaj ulliri shtesë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento