Erëza: shafran, paprika e ëmbël, kripë dhe piper sipas shijes
Vaj ulliri
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin e kuq dhe domatet e grira, duke i përzier për disa minuta derisa të bashkohen shijet.
Hedhim orizin në tigan dhe e përziejmë mirë për disa minuta, derisa orizi të marrë ngjyrë dhe aromën e përbërësve. Shtojmë shafranin, paprikën dhe e përziejmë lehtë.
Pastaj, shtojmë lëngun e peshkut dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 20-25 minuta, pa e përzier shumë, derisa orizi të zbutet dhe lëngu të avullojë.
Në 10 minutat e fundit të gatimit, vendosim midhjet, karkalecat dhe gocat e detit sipër orizit, duke i lënë të ziejnë dhe të hapen (nëse nuk hapen, mund t’i hedhim).
Shoqërohet me: Fetë limoni të freskët dhe një sallatë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore për një drekë ose darkë festive me shije deti.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento