Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin e kuq dhe domatet e grira, duke i përzier për disa minuta derisa të bashkohen shijet.
Hedhim orizin në tigan dhe e përziejmë mirë për disa minuta, derisa orizi të marrë ngjyrë dhe aromën e përbërësve. Shtojmë shafranin, paprikën dhe e përziejmë lehtë.
Pastaj, shtojmë lëngun e peshkut dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 20-25 minuta, pa e përzier shumë, derisa orizi të zbutet dhe lëngu të avullojë.
Në 10 minutat e fundit të gatimit, vendosim midhjet, karkalecat dhe gocat e detit sipër orizit, duke i lënë të ziejnë dhe të hapen (nëse nuk hapen, mund t’i hedhim).
Shoqërohet me: Fetë limoni të freskët dhe një sallatë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore për një drekë ose darkë festive me shije deti.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento