Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Orizi në furrë është një pjatë parë e bollshme dhe e pasur, ju lejon të keni në tryezë një vakt aromatik dhe të ushqyeshëm, por perfekt për t’u marrë me vete edhe në një pikinik ose në punë. Është një pjatë që përgjithësisht u pëlqen të gjithëve.
Prisni mishin e viçit në copa të vogla dhe skuqini në një tigan me 3-4 lugë vaj ulliri, një qepë e një thelpi hudhër të grirë, 1 lugë majdanoz e një gjethe dafine.
Shtoni salcën e domates, kripë, përziejini dhe lërini në zjarr për 20 minuta.
Zieni orizin në ujë të vluar me kripë; kullojeni kur të jetë shumë ‘al dente’ dhe lëreni të ftohet. Hiqeni mishin nga salca dhe lëreni mënjanë.
Shtoni orizin e zier tek salca duke e përzier me shumë kujdes, shtoni dy vezë të rrahura pak dhe djathin pecorino të grirë.
Merrni një tepsi me diametër 24-26 cm, lyejeni me vaj, spërkateni me peksimadhe dhe vendosni në të masën e orizit.
Formoni një hapësirë në qendër, shtoni copat e mishit, spërkateni përsëri me peksimadhe, shtoni pak vaj ulliri dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 25 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment