Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Orizi në furrë është një pjatë parë e bollshme dhe e pasur, ju lejon të keni në tryezë një vakt aromatik dhe të ushqyeshëm, por perfekt për t’u marrë me vete edhe në një pikinik ose në punë. Është një pjatë që përgjithësisht u pëlqen të gjithëve.
Prisni mishin e viçit në copa të vogla dhe skuqini në një tigan me 3-4 lugë vaj ulliri, një qepë e një thelpi hudhër të grirë, 1 lugë majdanoz e një gjethe dafine.
Shtoni salcën e domates, kripë, përziejini dhe lërini në zjarr për 20 minuta.
Zieni orizin në ujë të vluar me kripë; kullojeni kur të jetë shumë ‘al dente’ dhe lëreni të ftohet. Hiqeni mishin nga salca dhe lëreni mënjanë.
Shtoni orizin e zier tek salca duke e përzier me shumë kujdes, shtoni dy vezë të rrahura pak dhe djathin pecorino të grirë.
Merrni një tepsi me diametër 24-26 cm, lyejeni me vaj, spërkateni me peksimadhe dhe vendosni në të masën e orizit.
Formoni një hapësirë në qendër, shtoni copat e mishit, spërkateni përsëri me peksimadhe, shtoni pak vaj ulliri dhe piqeni në 180 gradë Celsius për 25 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment