Hidheni orizin në një tenxhere me ujë të vluar me kripë dhe gatuajeni për 10 minuta. Hidhni shpargujt dhe ziejini edhe për 3-4 minuta të tjera derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe shpargujt të jenë vetëm pak krokantë. Kullojeni në një sitë dhe mbajeni nën rubinetin e ftohtë derisa të ftohet.
Kur orizi të jetë ftohur, përzieni piperin e kuq, vajin, lëkurën dhe lëngun e limonit, mocarelën dhe gjethet e mentes. Kriposeni mirë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento