Ngrohni vajin në një tigan të thellë dhe më pas zbutni preshin për 5 minuta pa u skuqur. Shtoni chorizo-n dhe skuqeni derisa të lëshojë yndyrën e tij.
Përzieni turmerikun dhe orizin derisa të mbulohen nga vaji, më pas derdhni lëngun. Lëreni të vlojë, më pas ziejini për 15 minuta, duke e përzier herë pas here.
Hidhni bizelet dhe gatuajeni për 5 minuta, më pas përzieni frutat e detit,derisa orizi të jetë gatuar. Shtojini erëza dhe shërbejeni menjëherë me copa limoni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento