Ngrohni vajin në një tigan të thellë dhe më pas zbutni preshin për 5 minuta pa u skuqur. Shtoni chorizo-n dhe skuqeni derisa të lëshojë yndyrën e tij.
Përzieni turmerikun dhe orizin derisa të mbulohen nga vaji, më pas derdhni lëngun. Lëreni të vlojë, më pas ziejini për 15 minuta, duke e përzier herë pas here.
Hidhni bizelet dhe gatuajeni për 5 minuta, më pas përzieni frutat e detit,derisa orizi të jetë gatuar. Shtojini erëza dhe shërbejeni menjëherë me copa limoni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento