1.Kur uji të ketë marrë valë, hedhim patatet në tenxhere dhe i lëmë të ziejnë derisa të shpohen lehtë me pirun. I qërojmë, i hedhim në një tas, i shtypim mirë me pirun dhe më pas me dorë.
2.Shtojmë të verdhën e vezës, miellin e pak kripë. E lëmë mënjanë. 3. Spinaqin e zier (vetëm me lagështinë që ka nga larja e tij) e shtrydhim mirë nga uji dhe më pas e grijmë në blender. E hedhim më pas në një tigan që nuk ngjit dhe e thajmë nga lagështia për 5 minuta me flake të ulët. 4.. Panxharin e grijmë në blender derisa të bëhet si pure. 5. Brumin për njoki që kemi përgatitur më parë me patate dhe pasi e kemi bërë gati me miell dhe vezën e ndajmë në tre tasa.
6.Në tasin e pare hedhim spinaqin, e përziejmë mirë sa të bëhen si brumë homogjen. Në tasin e dytë hedhim panxharin, e përziejmë mirë edhe këtë me brumin. Në tasin e tretë hedhim shafranin dhe e përziejmë edhe këtë me brumin.
7.I vëmë në një tavë të lyer me miell deri në momentin që do t’i gatuajmë. Marrim pak brumë nga secili tas, I japim formë të rrumbullakët dhe i vendosim në një tavë të madhe të spërkatur me miell. 8. Ziejmë ujë me kripë në një tenxhere. Kur të ketë marrë valë, hedhim njokit dhe, kur ato të dalin në sipërfaqen e ujit, janë gati. Koha e zierjes është afërsisht 4 minuta.
9.Vëmë në zjarr një tigan me gjalpin, bukën e thekur të grirë dhe degën e sherbelës. Kur buka të ketë marrë pak ngjyrë e heqim dhe e hedhim mbi njokit së bashku me djathin e grirë.
Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë...
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Lini një koment