¼ filxhan pesto borziloku, plus 1 lugë gjelle për në fund
1 ½ filxhan qumësht
½ lugë çaji kripë, plus më shumë për të përfunduar
¼ filxhan djathë parmixhano të grirë
Lëkura e 1/4 e limonit, sipas dëshirës
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku.
Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë të buta dhe salca të bëhet kremoze. Përzieni djathin parmixhano derisa të shkrihet.
Shijoni salcën dhe shtoni kripë (zakonisht shtojmë ⅛ lugë çaji) dhe nëse ka nevojë, 1 lugë gjelle pesto. Nëse keni, shtoni pak lëkurë limoni, e cila i freskon edhe më shumë shijet. Sasitë do të ndryshojnë pasi të gjitha markat e pestos janë të kripura dhe me aromë të ndryshme. Shërbejeni menjëherë. Salca bëhet shumë e trashë ndërsa rri, kështu që nëse është e nevojshme, shtoni një spërkatje qumësht dhe ngroheni përsëri, duke e trazuar derisa të bëhet krem.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento