Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku.
Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë të buta dhe salca të bëhet kremoze. Përzieni djathin parmixhano derisa të shkrihet.
Shijoni salcën dhe shtoni kripë (zakonisht shtojmë ⅛ lugë çaji) dhe nëse ka nevojë, 1 lugë gjelle pesto. Nëse keni, shtoni pak lëkurë limoni, e cila i freskon edhe më shumë shijet. Sasitë do të ndryshojnë pasi të gjitha markat e pestos janë të kripura dhe me aromë të ndryshme. Shërbejeni menjëherë. Salca bëhet shumë e trashë ndërsa rri, kështu që nëse është e nevojshme, shtoni një spërkatje qumësht dhe ngroheni përsëri, duke e trazuar derisa të bëhet krem.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento