Nxehni paraprakisht furrën në 180 °. Në një tas të mesëm rrihini së bashku vezët, panën dhe mocarelën. Shtoni kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq. Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të zbutët rreth 5 minuta më pas shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të jenë të buta, 5 minuta të tjera. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të skuqet, 2 minuta. Shtoni kripë dhe piper. Hidhni përzierjen e vezëve në tigan, më pas lyeni me gjizë dhe transferojeni tiganin në furrë. Piqni derisa vezët të tendosen, rreth 12 minuta.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento