Nxehni paraprakisht furrën në 180 °. Në një tas të mesëm rrihini së bashku vezët, panën dhe mocarelën. Shtoni kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq. Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të zbutët rreth 5 minuta më pas shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të jenë të buta, 5 minuta të tjera. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të skuqet, 2 minuta. Shtoni kripë dhe piper. Hidhni përzierjen e vezëve në tigan, më pas lyeni me gjizë dhe transferojeni tiganin në furrë. Piqni derisa vezët të tendosen, rreth 12 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento