Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nxehni paraprakisht furrën në 180 °.
Në një tas të mesëm rrihini së bashku vezët, panën dhe mocarelën.
Shtoni kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq.
Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të zbutët rreth 5 minuta më pas shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të jenë të buta, 5 minuta të tjera.
Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të skuqet, 2 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Hidhni përzierjen e vezëve në tigan, më pas lyeni me gjizë dhe transferojeni tiganin në furrë.
Piqni derisa vezët të tendosen, rreth 12 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento