Nëse nuk e merr vitaminën D nga dielli, atëherë merre nga këto 8 ushqime!

Vitamina D është i vetmi element që trupi juaj prodhon kur jeni të ekspozuar ndaj diellit.

Megjithatë për një sërë arsyesh pjesa më e madhe e njerëzve nuk ekspozohen mjaftueshëm ndaj diellit. Një tjetër alternativë përmes së cilës ju mund ta merrni këtë vitaminë është përmes ushqimeve.

Ja 8 ushqime që Neps ju sugjeron dhe të cilat duhet t’i konsumoni më shpesh: 

  • Salmoni
  • Sardelet
  • Vaji i mëlçisë së merlucit
  • Toni i peshkut
  • Karkalecat
  • E verdha e vezëve
  • Kërpudha
  • Ushqime të fortifikuara të tilla si qumështi i sojës, qumështi i lopës, lëngu i portokallit dhe tërshëra.

 

 

 

Lini një koment