Nëse keni pak bukë të zezë në shtëpi, mund të bëni një supë si kjo
1/2 qepe
40 gr gjalpë
120 gr bukë segali
1 lugë miell
1 litër ujë të vluar
2 lugë gjelle pana e lëngshme
1 e verdhë veze
1.Prisni imët qepën dhe skuqeni në një tenxhere me 40 gr gjalpë. Më pas shtoni bukën e segalit të prerë në kubikë.
2.Përziejini për disa minuta.
3.Shtoni më pak një lugë miell tek kubikët e bukës dhe përziejini për disa minuta derisa buka dhe mielli të fillojnë të ngjisin.
4.Në këtë moment, hidhni në tenxhere një litër ujë të vluar dhe ziejeni derisa buka të jetë shpërbërë plotësisht.
5.Frulojeni supën me mikser dhe rregullojeni me kripë e piper. Pastaj rrihni të verdhën e vezës me 2 lugë pana të lëngshme dhe pasi të hiqni supën nga zjarri, shtojani dhe përziejeni shpejt.
6.Kompletojeni supën me salsiçe Frankfurter të ziera e të prera në feta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment