Nëse keni pak bukë të zezë në shtëpi, mund të bëni një supë si kjo
1/2 qepe
40 gr gjalpë
120 gr bukë segali
1 lugë miell
1 litër ujë të vluar
2 lugë gjelle pana e lëngshme
1 e verdhë veze
1.Prisni imët qepën dhe skuqeni në një tenxhere me 40 gr gjalpë. Më pas shtoni bukën e segalit të prerë në kubikë.
2.Përziejini për disa minuta.
3.Shtoni më pak një lugë miell tek kubikët e bukës dhe përziejini për disa minuta derisa buka dhe mielli të fillojnë të ngjisin.
4.Në këtë moment, hidhni në tenxhere një litër ujë të vluar dhe ziejeni derisa buka të jetë shpërbërë plotësisht.
5.Frulojeni supën me mikser dhe rregullojeni me kripë e piper. Pastaj rrihni të verdhën e vezës me 2 lugë pana të lëngshme dhe pasi të hiqni supën nga zjarri, shtojani dhe përziejeni shpejt.
6.Kompletojeni supën me salsiçe Frankfurter të ziera e të prera në feta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment