2 lugë gjelle rigon të tharë, plus shtesë për spërkatje
500 ml salcë domateje
1 patëllxhan i prerë në copa 1.5 cm
4 domate, të prera në copa 1 cm
2 lugë vaj ulliri
25 gr parmigiano i grirë hollë
170 g kos grek 0% yndyrë
arrëmyshk i sapo grirë
Gatuani specat lehtësisht në një tigan të madh që nuk ngjit për rreth 5 minuta – uji i tyre duhet të ndalojë ngjitjen në tigan. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 minutë, më pas shtoni mishin e viçit, duke e copëtuar me një pirun dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë kafe.
Hidhni thjerrëzat, gjysmën e rigonit, salcën dhe pak ujë. Ziejini për 15-20 minuta derisa thjerrëzat të zbuten, duke shtuar më shumë ujë nëse keni nevojë.
Ndërkohë, ngrohni grilën në nxehtësi Mesatare. Vendosim fetat e patëllxhanit dhe domateve në një tepsi që nuk ngjit dhe i lyejmë me vaj.
Spërkateni me rigonin e mbetur dhe pak erëza, më pas piqeni për 1-2 minuta nga secila anë derisa të karbonizohet lehtë – mund t’ju duhet ta bëni këtë në dy radhë. Përzieni gjysmën e djathit me kosin dhe pak erëza.
Ndani masën e viçit në 4 pjata të vogla të rezistente ndaj nxehtësisë dhe vendosini sipër patëllxhanët dhe domatet e prera në feta. Hidhni sipër kosin dhe spërkatni me rigon shtesë, parmixhan dhe arrëmyshk.
Piqeni në grilë për 3-4 minuta derisa të fillojë të lëshojë flluska. Shërbejeni me sallatë, nëse dëshironi.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento