2 lugë gjelle rigon të tharë, plus shtesë për spërkatje
500 ml salcë domateje
1 patëllxhan i prerë në copa 1.5 cm
4 domate, të prera në copa 1 cm
2 lugë vaj ulliri
25 gr parmigiano i grirë hollë
170 g kos grek 0% yndyrë
arrëmyshk i sapo grirë
Gatuani specat lehtësisht në një tigan të madh që nuk ngjit për rreth 5 minuta – uji i tyre duhet të ndalojë ngjitjen në tigan. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 minutë, më pas shtoni mishin e viçit, duke e copëtuar me një pirun dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë kafe.
Hidhni thjerrëzat, gjysmën e rigonit, salcën dhe pak ujë. Ziejini për 15-20 minuta derisa thjerrëzat të zbuten, duke shtuar më shumë ujë nëse keni nevojë.
Ndërkohë, ngrohni grilën në nxehtësi Mesatare. Vendosim fetat e patëllxhanit dhe domateve në një tepsi që nuk ngjit dhe i lyejmë me vaj.
Spërkateni me rigonin e mbetur dhe pak erëza, më pas piqeni për 1-2 minuta nga secila anë derisa të karbonizohet lehtë – mund t’ju duhet ta bëni këtë në dy radhë. Përzieni gjysmën e djathit me kosin dhe pak erëza.
Ndani masën e viçit në 4 pjata të vogla të rezistente ndaj nxehtësisë dhe vendosini sipër patëllxhanët dhe domatet e prera në feta. Hidhni sipër kosin dhe spërkatni me rigon shtesë, parmixhan dhe arrëmyshk.
Piqeni në grilë për 3-4 minuta derisa të fillojë të lëshojë flluska. Shërbejeni me sallatë, nëse dëshironi.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento