Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngrohni furrën në 200 gradë C. Lyeni një tavë për muffins me 12 forma me yndyrë ose shtrojini me forma letre.
Rrihni 3/4 filxhan sheqer dhe gjalpin së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të bëhen krem. Shtoni vezën dhe përziejini mirë.
Sitni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën së bashku në një tas të vogël. Shtoni përzierjen e miellit dhe qumështit në përzierjen e gjalpit derisa të bashkohet. Përzieni ekstraktin e vaniljes. Shtoni me kujdes luleshtrydhet.
Hidhni brumin me lugë në format e përgatitura për muffins. Kombinoni 3 lugë çaji sheqer dhe kanellë në një tas të vogël dhe spërkatini sipër.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër, 20 deri në 25 minuta.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento