Ngrohni furrën në 200 gradë C. Lyeni një tavë për muffins me 12 forma me yndyrë ose shtrojini me forma letre.
Rrihni 3/4 filxhan sheqer dhe gjalpin së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të bëhen krem. Shtoni vezën dhe përziejini mirë.
Sitni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën së bashku në një tas të vogël. Shtoni përzierjen e miellit dhe qumështit në përzierjen e gjalpit derisa të bashkohet. Përzieni ekstraktin e vaniljes. Shtoni me kujdes luleshtrydhet.
Hidhni brumin me lugë në format e përgatitura për muffins. Kombinoni 3 lugë çaji sheqer dhe kanellë në një tas të vogël dhe spërkatini sipër.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër, 20 deri në 25 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento