50 gr lajthi, të copëtuara, plus shtesë për të dekoruar (opsionale)
Ngroheni furrën në 190C. Shtroni një tavë për muffins me 12 vende me letër për muffins. Sitni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin pluhur me një majë luge të madhe kripë. Në një tas të veçantë përzieni gjalpin e shkrirë, ekstraktin e vaniljes, vezët, bananet e grira dhe dhallën.
Bëni një gropë në qendër të përbërësve të thatë dhe derdhni përbërësit e lagësht. Përziejini së bashku me një pirun, duke pasur kujdes që të mos përzieni shumë. Shtoni në lajthitë e copëtuara, më pas hidheni përzierjen me lugë në vendet në tavë. Spërkatni gjysmat e lajthive, më pas piqini për 20-25 minuta, derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Ftohini në një raft teli.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento