Muffins me banane dhe lajthi

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1 lugë pluhur pjekjeje
250 gr miell që fryhet vetë
½ lugë çaji sodë buke
110 g sheqer pluhur
75 g gjalpë, i shkrirë
1 lugë ekstrakt vanilje
2 vezë
2 banane të mëdha të pjekura, të grira
125 ml dhallë (qumësht gjalpi)
50 gr lajthi, të copëtuara, plus shtesë për të dekoruar (opsionale)

Ngroheni furrën në 190C. Shtroni një tavë për muffins me 12 vende me letër për muffins. Sitni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin pluhur me një majë luge të madhe kripë. Në një tas të veçantë përzieni gjalpin e shkrirë, ekstraktin e vaniljes, vezët, bananet e grira dhe dhallën.

Bëni një gropë në qendër të përbërësve të thatë dhe derdhni përbërësit e lagësht. Përziejini së bashku me një pirun, duke pasur kujdes që të mos përzieni shumë. Shtoni në lajthitë e copëtuara, më pas hidheni përzierjen me lugë në vendet në tavë. Spërkatni gjysmat e lajthive, më pas piqini për 20-25 minuta, derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Ftohini në një raft teli.

Komento