50 gr lajthi, të copëtuara, plus shtesë për të dekoruar (opsionale)
Ngroheni furrën në 190C. Shtroni një tavë për muffins me 12 vende me letër për muffins. Sitni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin pluhur me një majë luge të madhe kripë. Në një tas të veçantë përzieni gjalpin e shkrirë, ekstraktin e vaniljes, vezët, bananet e grira dhe dhallën.
Bëni një gropë në qendër të përbërësve të thatë dhe derdhni përbërësit e lagësht. Përziejini së bashku me një pirun, duke pasur kujdes që të mos përzieni shumë. Shtoni në lajthitë e copëtuara, më pas hidheni përzierjen me lugë në vendet në tavë. Spërkatni gjysmat e lajthive, më pas piqini për 20-25 minuta, derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Ftohini në një raft teli.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento