50 gr lajthi, të copëtuara, plus shtesë për të dekoruar (opsionale)
Ngroheni furrën në 190C. Shtroni një tavë për muffins me 12 vende me letër për muffins. Sitni miellin, pluhurin për pjekje, sodën dhe sheqerin pluhur me një majë luge të madhe kripë. Në një tas të veçantë përzieni gjalpin e shkrirë, ekstraktin e vaniljes, vezët, bananet e grira dhe dhallën.
Bëni një gropë në qendër të përbërësve të thatë dhe derdhni përbërësit e lagësht. Përziejini së bashku me një pirun, duke pasur kujdes që të mos përzieni shumë. Shtoni në lajthitë e copëtuara, më pas hidheni përzierjen me lugë në vendet në tavë. Spërkatni gjysmat e lajthive, më pas piqini për 20-25 minuta, derisa të marrin ngjyrë kafe të artë. Ftohini në një raft teli.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento