Mousse me çokollatë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 minuta (plus 2 orë për ftohje)
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
300 kcal për porcion
Çokollatë e zezë (150 g)
Vezë (3 të freskëta, të ndara)
Sheqer pluhur (2 lugë gjelle)
Krem pana (200 ml)
Lëng portokalli ose liker portokalli (opsionale, 1 lugë gjelle)

Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse dëshironi.

Rrahim të bardhat e vezëve dhe i përziejmë ngadalë me çokollatën. Në fund, rrahim kremin pana dhe e përziejmë me përzierjen. Mousse-n e vendosim në gota dhe e ftohim për të paktën 2 orë para servirjes.

Komento